Ajax riasztószerelő

Vezeték nélküli
Gyors telepítés

Mobil aplikáció
Felhőalapú

Miért ajánlott az AJAX riasztó rendszert riasztószerelőnek telepíteni?

Alapvető emberi jog a biztonságérzet, ezért egy biztonsági rendszer nem vallhat kudarcot

Egy ingatlannak nemcsak biztonságosnak kell lennie, hanem akár az emberek élete is függhet a rendszertől. Ilyen nagy tét esetén a rendszer minden aspektusa kritikus. A berendezésnek megbízhatónak kell lennie és a készülék beállítását helyesen kell megválasztani. A telepítésnél és beállításnál figyelembe kell venni a létesítmény sajátosságait és a felhasználó igényeit. Ha hiányzik egy szempont a listából, a biztonság illúzió lesz.

A modern vezeték nélküli biztonsági rendszerek – ilyen az AJAX biztonsági rendszer is- egyszerűnek tűnnek. Nincs szükség fizikai kábelek telepítésére, az eszközök percek alatt csatlakoznak, a rendszert intuitív módon állítják be egy mobilalkalmazásban. Ez a benyomás félrevezető. A biztonsági rendszer telepítése kötelező lépések sorozatát vonja maga után: helymeghatározás és rádiójelek tesztelése, terv készítése az eszközök helyes elhelyezéséről, felszerelés és érzékelési zónák tesztelése, a rendszer beállítása, tesztelése, csatlakoztatás a szerződött távfelügyeleti céghez, a biztonságos létesítmény átadása a rendszerrel, a megfelelő dokumentációval az ügyfél számára. Csak egy PRO, egy profi Ajax riasztószerelő tudja gyorsan és helyesen elvégezni ezeket a munkákat.


A PRO fő értéke
Egy tapasztalt telepítő rendelkezik szakértelemmel a létesítmény sebezhetőségének pontos azonosításához, és tudja, hogy milyen védelem működne rajta. A szakember támaszkodik a speciális szabványok, előírások, ipari gyakorlatok követelményeire. És a PRO alaposan ismeri a biztonsági berendezéseket. A PRO az, aki a külön készülékeket megbízható, stabil és hatékonyan védő biztonsági rendszerré alakítja. 
Amikor a létesítményt átadja az ügyfélnek, a szakember biztosítja, hogy a rendszer készen áll ellenállni a támadásoknak. Éppen ezért a távfelügyeletek csak szakszerűen telepített biztonsági rendszereket szolgálnak ki, a rendőrségi járőrök csak az ilyen rendszerek riasztására reagálnak.

A PRO figyelembe vesz minden lényeges részletet

A professzionális telepítési folyamat úgy van megszervezve, hogy segítsen időben felismerni az összes szempontot, amely kritikus a biztonsági berendezések működéséhez. A rendszer telepítése előtt a szakember megvizsgálja az ügyfél kéréseit, hogy a létesítményt hogyan és ki használja, személyesen megvizsgálja a helyet, és rádiójeleket tesztel. Íme néhány példa arra, hogy miért fontos ez az előkészítő munka

A házban kutya él

A modern professzionális biztonsági rendszerek hardveres és szoftveres hamis riasztás-megelőző rendszerekkel rendelkeznek. De ezeknek a rendszereknek a megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy a detektorok helyének kiválasztásakor figyelembe vegyék a kedvtelésből tartott állatok létét és szokásait, valamint helyesen állítsák be azokat. A PRO tudja, hogyan kell csinálni.

A falak és a padlók zavarják a rádiójeleket, vagy jelentősen csökkenthetik annak minőségét

Ezt a szempontot figyelembe véve a PRO különös figyelmet fordít a központ (AJAX HUB) helyének megválasztására, és rádiójeltartomány-kiterjesztőkkel (AJAX ReX) erősíti a rádiójeleket. Elszigetelt helyiségekben vezetékes detektorokat helyeznek el és csatlakoztatnak az integrációs modulokon (AJAX uartBridge, AJAX ocBridge Plus) keresztül.

ajax riasztó szerelő
ajax riasztószerelő

A kültéri biztonság szükséges

A külső helyszín alapos felmérése a lehetséges interferenciaforrások felkutatása nélkül, mint az alacsony fák és bokrok, a fényvisszaverő felületek, és szellőzőnyílások. A PRO kültéri érzékelőket (Ajax MotionProtect OutDoor) választ, és úgy irányítja őket, hogy hamis riasztások nélkül azonnal észleljék a betolakodót a védett területen. A PRO emellett minimalizálja a rendszer szabotázsának kockázatát is.

Videomegfigyelés telepítése

A PRO biztosítja a videomegfigyelés integrálását a biztonsági rendszer szoftverével – így riasztás esetén a felhasználók és a távfelügylet azonnal láthatják a kamerák folyamait és reagálhatnak a fenyegetés jellegének megfelelően.

A rendszer vendég hozzáférést igényel

Például egy ház takarítására, ha a tulajdonosok/bérlők nincsenek jelen. A szakember javasolja egy billentyűzet (AJAX Keypad) telepítését a rendszer vezérléséhez és a létesítmény zónázását, hogy a takarítók csak bizonyos területeken tudják hatástalanítani a rendszert – de például a tulajdonos irodájában nem, ahol akár fontos, bizalmas dokumentumokat tárolnak.

ajax riasztó
ajax riasztó szerelés

Nincs áramellátás, vagy instabil

Védekezni betörés, áradás és tűz elleni egy épületben egy felújítás alatt; vagy egy ipari vagy raktári létesítményben, a biztonsági rendszert hordozható akkumulátorral lehet táplálni (AJAX PSU). A tartalék kommunikációs csatornákat pedig SIM-kártya biztosítja, melyből két különböző kártya is használható egyszerre.

Több ezer nüansznyi lehetőség

Néhány jellemző bizonyos létesítménytípusokra: egy nagy ház udvarral, egy kis kávézó, egy iroda több száz alkalmazottal, 7/24 gyártó üzemek stb. Az egyéb árnyalatokat az ügyfél kérései határozzák meg. A tapasztalt PRO értéke az, hogy tudja, hogyan valósíthatja meg ezeket: „szükséges” és „akaratlagos” a biztonsági rendszerben.


A PRO meghatározza az optimális védekezést
A professzionális szerelőmérnök kiválasztja az optimális biztonsági rendszer konfigurációt egy adott lakáshoz, házhoz, kávézóhoz, üzlethez, irodához vagy ipari épülethez.

A professzionálisan telepített biztonsági rendszerek biztosítják a terület és a helyiségek behatolásának lehetséges módjainak ellenőrzését. Szirénákat (AJAX HomeSiren, AJAX StreetSiren) kapcsolhatnak be, hogy felhívják a figyelmet behatolás esetén. Riasztógomb (AJAX Button) és akár a behatolók aktív ellensúlyozására szolgáló eszközök is csatlakoztathatók hozzá; például automatizálják az elektromos zárakat és redőnyöket (AJAX Relay), vagy akár egy füstgépet. A betörésvédelem átfogó biztonsággá válhat a tűzérzékelőkkel (AJAX FireProtect, AJAX FireProtect Plus) és a vízérzékelő (AJAX LeaksProtect) rendszerekkel.


Kit bízzon meg a biztonsági rendszer telepítésével?

A biztonsági tevékenységek magukban foglalják az engedélyezést. Szintén sok országban vannak tanúsító szervezetek, melyek képzést nyújtanak és / vagy megbizonyosodnak arról, hogy a vállalatok és alkalmazottaik ismerik-e a szabályozásokat, alkalmazzák-e a kötelező eljárásokat, ellenőrizik a szolgáltatás minőségét stb.